De Kiem

Hoe werk ik

Ik heb een visie en behandelwijze die erop gericht zijn de balans tussen voelen, willen, denken en handelen te herstellen. De balans leren herstellen betekent in de praktijk:

  1. Het lichaam leren te openen i.p.v. dicht te zetten bij pijn, door te leren je ermee te verbinden / voelend in contact (haptotherapie en fysiotherapie).
  2. Stukje spierversterken, rekken, oefenen , bewegen of sporten (fysiotherapie).
  3. Helpen diepere lichamelijke blokkades te openen m.b.v. fysiotherapie, haptotherapie, triggerpoints (haptotherapie en fysiotherapie) en mobilisatietechnieken uit de osteopathie en cranio-sacraaltherapie.
  4. Kijken hoe je met jezelf en je omgeving omgaat. B.v. luister naar wat je lichaam je vertelt over je grenzen of ga je er steeds meer overheen? (haptotherapie en coaching).
  5. Uitgebalanceerde voeding die bij JOU past, met genoeg mineralen, vitamines, brengt lichaam en geest meer in balans, en zorgt er tevens voor dat je afweersysteem het daar niet ook nog zwaar mee heeft. (natuurgeneeskunde en hulp van anderen).

Alles met als doel: lichaam en geest te ‘openenen’ en aan het stromen te krijgen zodat”rommel” opgeruimd wordt, pijn vermindert en de vrijheid van bewegen (letterlijk en figuurlijk) vergroot wordt. In de praktijk blijkt dat mensen vaak geen idee hebben van hun eigen spanningen. Men is niet meer afgestemd op “het voelen”, maar op “het denken en doen”. Als ze bij mij weer, bewust, naar het voelen gehaald worden zijn ze vaak hoogst verwonderd over hoe ze zichzelf vastzetten. Het inzicht hierin en hiermee bezig blijven kan al de omslag geven in intensiteit van klachten. Soms is echt nodig om de achterliggende patronen “zichtbaar”te maken en daar samen over te “sparren”om tot andere keuzes te komen in de omgang met jezelf of je omgeving. Of om de voeding eens onder de loep te nemen. Ik heb ervaring met veel klachten. Chronisch en acuut. Het lichaam/het voelen is mijn aangrijpingspunt om inzicht te verkrijgen. Mijn specialisatie ligt bij klachten waar je geen grip op lijkt te krijgen. Juist omdat ik er met een iets ander oog naar kijk dan regulier i.p.v. gericht op onderdelen, gericht op de mens in zijn geheel, ingebed in zijn omgeving, een holistische blik, de mens als biopsychosociaal wezen.